Nieuwvliet versiert

Gepubliceerd op 12 December 2023
De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken; lichtjes, glühwein, familie, vrienden en cadeautjes…. Het is weer kerst! Een mooie periode om van een vakantie in Nieuwvliet te komen genieten.

Let it snohohohow!  

 

Ieder jaar wordt in Zeeuws-Vlaanderen alles uit de kast getrokken om de streek onder te dompelen in de kerstsfeer. Om je vakantie helemaal compleet te maken, delen we graag deze leuke activiteiten, die u echt niet wilt missen!

 

Winter wonder wandeling Nieuwvliet

 

Een evenement in Zeeuws-Vlaanderen waar iedereen toch altijd weer naar uitkijkt! De winter wonder wandeling in ‘’Sintepier’’ Deze mooie wandelroute van ongeveer 3km wordt prachtig verlicht! Op de route vind je allerlei kraampjes met een hapje en een drankje, handgemaakte spulletjes of leuke (kerst)souvenirs. Ook van straatmuzikanten, theater en toneel valt te genieten! Deze gezellige wandeling in Nieuwvliet vindt plaats op vrijdag 29 december van 17.00u  – 21.30u.

 

Midwinterfest Cadzand-Bad

 

Op een steenworp afstand van Nieuwvliet-Bad, wordt tussen 27 december en 4 januari in Cadzand-Bad het Midwinterfest georganiseerd. Spelletjes, foodtrucks, bandjes en drankjes, het kan niet op! Op de grote stoel van de kerstman midden op het plein, kan je jouw leuke kerstdag vastleggen als blijvende herinnering! Kortom, een en al gezelligheid.

 

Schaatsbaan Sluis

 

Tijdens een vakantie aan zee, mag een bezoekje aan Sluis niet ontbreken. En zeker niet tijdens de kerstvakantie! Sluis pakt elk jaar groots uit wat de feestdagen betreft. Van de grote verlichte kerstpoppen tot gezelligheid op de markt met de overdekte schaatsbaan. Ook aan een hapje en een drankje is gedacht, kortom alle ingrediënten voor een leuke winterse middag vind je in Sluis!

 

Tractor & Trucks By Night

 

Een grote lichtjesparade komt voorbij bij de Tractor & Trucks By Night. Een optocht van verschillende tractors en trucks, allemaal versierd met de meest kleurrijke lampjes. Die een mooie route rijden en de verschillende plaatsen aan de Zeeuws Vlaamse kust bezoeken. Dit jaar vindt de editie plaats op 27 december. Wie heeft dit jaar de mooist versierde truck of tractor?

 

Winterfestival Wintergloed – Brugge

 

Een stukje over de grens (ongeveer 35 minuten rijden vanaf Nieuwvliet) is vanaf 24 november in Brugge het winterfestival ‘Wintergloed’ van start gegaan. Een waar winterparadijs met een verlichte wandelroute, een schaatsbaan, en verschillende kerstmarkten in het centrum van Brugge. Uiteraard zijn ook gewoon de winkels geopend, heerlijk te combineren met een dagje shoppen dus!

 

Nieuwjaarsduik

 

Het jaar goed en fris beginnen, neem dan een duik in de zee! Traditioneel wordt 1 januari die nieuwjaarsdag gehouden in Breskens en Cadzand. Maar een duik in de zee in Nieuwvliet-Bad, om daarna weer snel in uw vakantiehuisje op te kunnen warmen, kan natuurlijk ook!

 

Nieuwjaarsvuur

 

Het nieuw jaar kan natuurlijk pas echt beginnen, met een bezoek aan het nieuwjaarsvuur! Alle kerstbomen van Nieuwvliet worden op  het strand verzameld, om zo met het vuur de start van het nieuwe jaar te vieren. En met een beker warme chocolademelk of glühwein te toasten! 

 

Kortom, wij wensen u alvast hele fijne feestdagen en een hele fijne vakantie in Nieuwvliet toe! Welke van deze evenementen ga jij bezoeken?