Nieuwjaar in nieuwvliet, gezelligheid en tradities

Gepubliceerd op 01 February 2023
De weken vliegen voorbij, het einde van het jaar is alweer in zicht. Ook de kerstvakantie is een prachtige tijd om van een vakantie in Zeeland te komen genieten. Een strandwandeling, haaientanden zoeken en een bezoekje aan Sluis blijft altijd mooi. Maar wat is er in deze gezellige tijd allemaal nog meer in Nieuwvliet te doen? Bij deze een paar tips!

De winter wonder wandeling; een feestelijk verlichte wandelroute in Nieuwvliet (29 december). Wandel langs de mooiste plekjes van het dorp, bekijk de kerstversiering, struin langs alle leuke kraampjes en de verschillende activiteiten. Natuurlijk mag iets lekkers te eten en te drinken langs de route niet ontbreken.

Breng een bezoek aan wereld erfgoed stad Brugge. Altijd al een bezoekje waard, maar zeker tijdens de kerstperiode. Prachtig verlichte panden, versierde kerstbomen, de kerstmarkt en niet te vergeten de schaatsbaan! Of bezoek de binnenstad van Gent en volg de verlicht route. Een mooie route met prachtige lichtsculpturen.

Getoast op het nieuwe jaar en een lekkere oliebol gegeten? Dan is er geen betere plek om het nieuwe jaar in te luiden dan op het strand! Neem op 1 januari een verfrissende nieuwjaarsduik in Breskens of Cadzand. Uw eigen mini duik kan natuurlijk ook op het strand van Nieuwvliet zelf, dan kunt u in ieder geval snel weer opwarmen in uw vakantiehuisje!

Het is inmiddels een echte traditie geworden, het nieuwsjaarsvuur! Rond 17.00 liggen op nieuwjaarsdag alle kerstbomen uit Nieuwvliet klaar op het strand om aangestoken te worden. Een prachtig zicht, zeker met een warme beker chocolademelk of glühwein in de hand. Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is!

Verheugd u zich er ook al op? Wij wel! We hopen u dan ook in deze gezellige tijd in Nieuwvliet te mogen begroeten!